Dnes je Pondelok, 21. 05. 2018 Prihlásenie | Registrácia
Bezmäsité jedlá

Bezmäsité jedlá

  • Syrové guličky do polievky

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 563x, Komentáre: 0

    Syr si nastrúhame na jemno- na tom strúhadle čo strúhame mrkvu.

    Vytvarujeme guľky približne vo veľkosti vlašského orecha.

    Podobne ako pri trojobale obalíme guličky najskôr v… čítať ďalej

  • Domáca majonéza

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 678x, Komentáre: 0

    Na 1 a pol kila zemiakov robim majonezu z 2 zltkov a 200ml oleja (na 1 zltok - 100ml oleja). Zalezi vsak hlavne na velkosti zltok.

    Do misky si oddelim zltka a necham ich zohriat na izbovu teplotu.… čítať ďalej

  • Univerzálna syrová omáčka

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 679x, Komentáre: 0

    Na spenenom masle pražíme hladkú múku do ružova, zalejeme 0,5l studeného mlieka a uvaríme riedku kašu, pridáme 2 tavené syry - črievka, kelímok kyslej smotany, posolíme a premiešame v… čítať ďalej

  • Môj malý chlebík

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 573x, Komentáre: 0

    Do pekárničky dáme vlažnú vodu, olej, soľ, cukor a rascu.

    Na váhe si odvážime najskôr hladkú chlebovú múku, na ňu vsypeme gramamovú múku, jemné ovsené vločky a potom dosypeme… čítať ďalej

  • Celozrnný chlebík so špenátom a syrom

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 640x, Komentáre: 0

    Večer pred dňom pečenia si pripravíme kvások typu poolish (nie som pekár, neviem špeciálny slovenský názov pre tento typ kvásku, iba ako je nazývaný medzinárodne). Do 250g celozrnnej múky… čítať ďalej

  • Chlebík z domácej pekárne

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 636x, Komentáre: 0

    Do nádoby musíme dať najskôr tekuté ingrediencie, teplú vodu, olej a ocot. Potom pridáme soľ, všetky semienka a obidva druhy múky. Na vrch pridáme droždie a prášok do pečiva. V Lidli… čítať ďalej

  • Domáca celozrnná horčica so sušenými rajčinami a čerstvou bazalkou

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 639x, Komentáre: 0

    Do zmesi vermútu a octu si namočíme horčicové semienka a nakrájané sušené paradajky. Necháme odpočívať 24 hodín v chlade.

    Tekutina by mala semienka a paradajky zakrývať.

    Po… čítať ďalej

  • Hubová omáčka na fašírku

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 696x, Komentáre: 0

    Na oleji orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu,pridáme huby,soľ,korenie a dusíme kým sa nevyparí voda z húb.Odstavíme,primiešame horčicu a kyslú smotanu.

    čítať ďalej
  • Kvások Tangzhong - water roux kvások alebo želatinizácia škrobu

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 681x, Komentáre: 0

    Vo vode dobre rozmiešame múku, aby nezostali žiadne hrčky.

    Na miernom ohni začneme za stáleho miešania zohrievať na 65 stupňov Celsia (cca 3-4min.).

    Odstavíme zo sporáka, kvások… čítať ďalej

  • Jemný grahamový chlieb

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 546x, Komentáre: 0

    Do pekárničky dáme suroviny: najskôr voda, olej, soľ, cukor, rasca, preosiata múka a na vrch dáme droždie.

    Program zapneme na 4ku, veľkosť dáme strednú a vypečenie kôrky na tretí… čítať ďalej

  •  «  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »  Posledná

TOPlist TOPlist