Dnes je Štvrtok, 21. 06. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Amur na paradajkovo-zeleninovom základe

Pridané: 1. 05. 2015 | Zobrazené: 826x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 500 g Amur sladkovodná ryba
  • 3 ks mrkva
  • 3 ks cibuľa
  • 2 ks cesnak
  • 2 ks rajčiny
  • 1 ks paprika
  • 1 tetrapack drvené paradajky
  • soľ
  • korenie na ryby
  • slaninka

Postup prípravy jedla "Amur na paradajkovo-zeleninovom základe "

Ja som rybu na noc namočila do mlieka, samozrejme rybu môžete použiť akúkoľvek aj morskú. Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie diely, miesto rajčiny a papriky môžeme použiť lečo. Vložíme nadno hlbokého pekáča, osolíme. Nepoužila som olej pretože navrch pôjde slanina a mala som takú mastnejšiu, ale olej by som nepoužila ani tak nakoľko všetko sa bude dusiť.

Zeleninový základ zalejeme drvenými paradajkami, môžeme použiť aj rajčinový pretlak a ak treba prilejeme vodu tak, aby bola zelenina zaliata

Navrch položíme rybu, osolíme, okoreníme, preložíme plátkami slaniny, zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry dusiť. Keď je zeleninový základ udusený do mäkka odokryjeme a necháme nech sa povrch ryby pripečie. Podávame zo zemiakmi alebo s cestovinami.

Možno sa vám hodí pri príprave

Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
6-dielna sada smaltovaných hrncov

6-dielna sada smaltovaných hrncov

13,99 € Pozrieť na eshope
Tefal Sensorielle panvica 24 cm

Tefal Sensorielle panvica 24 cm

22,69 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist