Dnes je Piatok, 22. 06. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Bezlepkový chlebík

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 692x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 500 g Bezlepková múka Mix B
  • 500 ml vlažná voda
  • 1 čl soľ
  • 1 čl rasca
  • 1 droždie Dr. Oetker
  • 50 ml olej

Postup prípravy jedla "Bezlepkový chlebík "

Pripravíme si potrebné suroviny. Miesto vody môžeme použiť zliatu vodu zo zemiakov, ale ak je slaná, soľ už nepridávajte. 50 g múky Mix B môžeme nahradiť tmavou zmesou na chlieb od Schäru, prípadne pohánkovou múkou.

Zmiešame si suroviny, najlepšie je zmiešať sypké a tekuté zvlášť a potom si pomôžeme mixérom.

Cesto preložíme do vymastenej formy a naolejovanou lyžicou urovnáme povrch a necháme kysnúť asi 30 minút, záleží od teploty a kvality droždia, ale v zásade by malo zdvojnásobiť svoj objem.

Rúru si vopred nahrejeme na 200 C na spodný aj horný ohrev , rošt dáme čo najnižšie a vložíme hrnček s vodou.

Vložíme chlieb a pečieme 20 minút, potom vypneme horný rošt a necháme piecť iba zo spodu. Po upečení necháme chvíľku odpočívať a potom vyklopíme.

A tu je už nakrájaný, časť ukladám do mrazničky, pretože dcéra mi toľko nezje. Dobrú chuť :)

Možno sa vám hodí pri príprave

Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist