Dnes je Štvrtok, 19. 07. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Bulgur s indickým hráškom a lieskovcami

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 537x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • bulgur
  • mrazený hrášok
  • lieskové oriešky
  • mleté čierne korenie
  • kari korenie
  • mletá škorica
  • mletá štipľavá paprika

Postup prípravy jedla "Bulgur s indickým hráškom a lieskovcami"

Neurčila som množstvo uvedených potravín, záleží od počtu stravníkov. Začneme s bulgurom, ktorý varíme vo vriacej vode 2 minúty (1 šálka bulguru: 2 šálky vody), odstavíme a necháme dôjsť pod pokrievkou zhruba 20 minút, aby pekne napučal.

Potom si pripravíme suchú panvicu, kde si najprv na sucho opražíme lieskové oriešky (vôbec netreba lúpať, vznikne nám tak aspoň zdravšia a krajšia farebná pochúťka). K nim pridáme mrazený hrášok, podlejeme vriacou vodou a dochutíme všetkými koreniami, mletou škoricou a mletou štipľavou paprikou (nie chilli, ak smiem doporučiť). pod pokrievkou dusíme domäkka a zhruba 15 minút.

Na záver už len hráškovo lieskovú zmes pridáme k hotovému bulguru, ktorý svojou mierne orieškovou chuťou jedlo výborne doplní, dobre premiešame a podávame teplé.

Možno sa vám hodí pri príprave

Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist