Dnes je Pondelok, 22. 01. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Cannelloni s hubovou náplňou

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 426x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 15 g podpňovka sušená
  • 200 g šampiňóny
  • 1 ks cibuľa
  • 30 g parmezán
  • 200 g mozzarella
  • rukola
  • petržlenová vňať
  • a korenie podľa chuti soľ
  • maslo

bešamelová omáčka:

  • maslo
  • 3 - 4 PL múka hladká
  • 500-600 ml mlieko
  • 50 g parmezán
  • soľ
  • muškátový oriešok
  • korenie biele mleté
  • cestovina cannelloni

Postup prípravy jedla "Cannelloni s hubovou náplňou "

Sušené huby namočíme do horúcej vody na pol hodinu. Vodu z húb zlejeme a v čistej osolenej vode ich povaríme 10 minút. Cibuľu, šampiňóny, mozzarellu nakrájame na drobné kocky, parmezán nastrúhame. Prichystáme si za hrsť rukoly a petržlenovej vňate.

Na kúsku masla speníme cibuľu.

Pridáme nakrájané šampiňóny. Mierne osolíme a okoreníme. Po pár minútach pridáme aj prevarené podpňovky.

Pridáme mozzarellu a parmezán.

Ked sa syr roztopí, prihodíme lístky rukoly natrhané na menšie kúsky. Po 1 - 2 minútach odstavíme zo sporáka.

Na záver pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a zmesou ihneď plníme predvarené cannelloni.

Z masla a múky a mlieka spravíme klasickú bešamelovú omáčku (trochu riedšiu než zvyčajne), ktorú dochutíme parmezánom (časť odložíme na posypanie), soľou, bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Omáčkou zalejeme naplnené cestoviny a posypeme zvyšným parmezánom.

Pri 200 °C zapekáme cca 15 minút.

Tentokrát som skúsila aj "jednoporciovky" v mištičkách na suflé.

Možno sa vám hodí pri príprave

Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope
Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist