Dnes je Piatok, 25. 05. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Celozrnné bagety

Pridané: 1. 05. 2015 | Zobrazené: 1126x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 150 g múka celozrnná pšeničná
  • 350 g múka hladká
  • 3 dl mlieko
  • 1 ks vajce
  • 1 kocka droždie
  • 30 g maslo alebo tuk
  • 1/2 ČL cukor
  • 1 ČL soľ

Na posypanie:

  • hrubozrnná soľ (morská)
  • sézam
  • kmín

Postup prípravy jedla "Celozrnné bagety "

z trocha mlieka, droždia a štipky cukru urobíme kvások a zamiesime vláčne cesto. Čo sa týka pomeru hladká a celozrnná múka skúšala som len z celozrnnej, alebo pol na pol. Treba vyskúšať, mne sa osvedčil takýto pomer.

vymiesené cesto necháme nakysnúť, premiesime 2x. Potom si cesto rozdelíme na 6 častí a z každej vytvarujeme bagetu.

Uložíme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo pečiaci papier ja používam fóliu, potrieme vajcom a posypeme hrubozrnnou soľou, sézamom, kmínom a pod.

Dáme piecť na 220°C asi na 15-20 minút. Ja som robila z dvoch dávok. Z jednej dávky bagety, z druhej žemličky - tých robím z jednej dávky 12 kúskov. Môžu sa aj zamraziť.

Možno sa vám hodí pri príprave

Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist