Dnes je Štvrtok, 19. 07. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Celozrnné bágle

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 609x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 300 g múka hladká
  • 100 g múka celozrnná pšeničná
  • 300 ml, vlažná voda
  • 2 PL olej olivový
  • 7 g droždie sušené
  • 1 PL cukor
  • 1 KL soľ bylinková
  • 1 PL med
  • na posypanie mak
  • na potretie vajce

Postup prípravy jedla "Celozrnné bágle "

Všetky suroviny okrem medu, vajíčka a maku som dala do pekárne a zapla program na miesenie a kysnutie cesta.Po 1:30 hodine bolo cesto krásne nakysnuté.

Na pomúčenej pracovnej ploche som vyformovala 8 bochníčkov. Nechala som asi 10 minút odpočívať.

Vareškou alebo rúčkou lyžice urobíme do stredu otvor...

Otvor rozšírime na cca 3 cm v priemere.

Dáme na plech s papierom na pečenie a prikryté necháme ešte 30minút kysnúť.

V širšom hrnci si zohrejeme vodu, do ktorej pridáme 1 PL medu. Keď začne vrieť, vkladáme do nej po 2 bágle -dolu vrchnou stranou. Necháme 30 sekúnd vo vode a dierkovanou naberačkou vyberieme, zľahka odkvapkáme a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, kde kysli- tak, aby strana, ktorá bola v hrnci naspodu, bola teraz navrchu. Nevyzeralo to vábne, už som si povedala..no amen, tma, pojdu do koša. Ale zdanie klamalo.

Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme buď makom, alebo sezamom. Dáme do rúry rozohriatej na 200stC a pečieme asi 20 minút.

Výsledok po upečení bol vizuálne naozaj omnoho lepší, ako predtým, než išli do rúry. A chuť bola naozaj skvelá. Odporúčam vyskúšať.

Možno sa vám hodí pri príprave

Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist