Dnes je Nedeľa, 24. 09. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Celozrnné tukové žemle

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 419x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 600 g múka pšeničná celozrnná hladká
  • 30 g čerstvé droždie
  • 3 PL olej slnečnicový
  • p.p na potretie olej
  • 1 PL soľ
  • 1 PL cukor kryštál
  • 300 - 350 ml vlažné mlieko

Postup prípravy jedla "Celozrnné tukové žemle "

Do misy preosejeme múku, premiešame ju so soľou a cukrom, do priehlbinky v múke dáme cukor, rozmrvené droždie, zalejeme trocou mlieka a necháme vykysnúť kvások. Zvyšným mliekom zarobíme pružné, vláčne, nelepivé stredne husté cesto, ktoré necháme na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu, čo trvá asi 45 minút.

Cesto znovu prepracujeme, vytvarujeme z neho malé bochníčky, preložíme ich na plech s pečiacim papierom a necháme ešte asi 20 minút podkysnúť.

Pred vložením do trúby žemličky potrieme olejom.

Pečieme v trúbe na 200 stupňoch 10-17 minút.

Vychladnuté žemle podávame ako prílohu k polievkam, rôznym šalátom, predjedlám alebo ich prekrojíme, natrieme rôznymi nátierkami, maslom a obložíme syrom, šunkou, salámou, čerstvou zeleninou...

Možno sa vám hodí pri príprave

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist