Dnes je Štvrtok, 26. 04. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Celozrnný domáci chlebík

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 453x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 300 g Múka celozrnná
  • 200 g Múka ražná
  • 20-50 g múka na dosku
  • 2 g soľ
  • 1/2 kocky droždie
  • 50 g semienka ľanové
  • 50 g semienka sezamové
  • 50 g semienka tekvicové
  • 75 g semienka slnečnice lúpané
  • 75 ml melasa
  • 300 ml voda

Postup prípravy jedla "Celozrnný domáci chlebík"

Zmiesame celozrnnu a raznu muku, sol, vsetky semiacka vo velkej mise. Drozdie si nechame rozpustit vo vlaznej vode a prilejeme do zmesi spolu s melasou. Ak sa bude zdat ze zmes je prilis tuha, pridame par lyziciek vody. Dobre premiesame v mise, a potom premiesnime na dosku lahko pomucenu hladkou mukou a miesime rucne priblizne 8 minut. Vlozime naspat do jemne naolejovanej misy na priblizne 2 hodiny, dokym cesto nenadobudne dvojity objem (najlepsie na teple miesto, ci uz na radiator, alebo do susiarne, pokryte utierkou cim nechame cesto dychat).

Pekac vystelieme papierom na pecenie. Cesto prevratime na dosku jemne poprasenu hladkou mukou a pozorne vytvarujeme chlebik, prikryjeme utierkou a nechame dokysnut na dalsiu priblizne hodinku dokym cesto nenadobudne dvojity objem.

Predhrejeme ruru na 220 stupnov. Vlozime chlebik do rury pri 220 stupnoch na 20 minut. Znizime teplotu rury na 150 stupnov a pecieme daslich 60 minut aby sa aj vnutro cesta pekne presusilo. Vyberieme z rury a nechame vychladit.

Možno sa vám hodí pri príprave

Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist