Dnes je Utorok, 23. 01. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Cesnakové žemle

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 436x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

    Cesto:

    • 2 šalky múka hladká špeciál
    • 1 šalka, alebo ina múka pšenično-ražná
    • 1/2 PL cukor kryštál
    • 1 1/2 čl, instantné droždie
    • 1,5 čl soľ
    • 2 PL olej olivový
    • 1/4 š, vlažné mlieko
    • 1 š,teplá voda
    • celá rasca

    Na potretie:

    • 3 PL maslo
    • 1 čl, sušene oregano
    • 2 ks Cesnak - strúčiky

    Postup prípravy jedla "Cesnakové žemle "

    Vymiesime cesto a nechame ho hodinku kysnut v teple.Cesto som robila v pekarni ale kysnut som ho dala na radiator :-))

    Vyklopíme ho na pomučenu podložku a rozdelíme na 8 častí.

    Každý kusok roztiahneme na "lano" a v strede urobíme uzol.

    Ľavý koniec zastrčíme do stredu z hora..

    Pravý zastrčíme pod spodok.

    Hotovo..nechame ešte 20-30 minut podkysnut.

    Maslo si rozpustíme v mikrovlnke ,pridame rozpučený cesnak a oregano.

    Žemle natrieme ( ja som niektore natrela aj vajíčkom a posypala semiačkami)

    Upečieme na 180 st -20 minut.

    Ak vam zostalo cesnakove maslo ,kludne si možete potriet aj upečene žemle.

    Možno sa vám hodí pri príprave

    Misa na cesto

    Misa na cesto

    7,19 € Pozrieť na eshope
    Tescoma AZZA krájacia doska

    Tescoma AZZA krájacia doska

    30,80 € Pozrieť na eshope
    Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

    Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

    33,99 € Pozrieť na eshope

    * ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

    Produkty iba z overeného obchodu

    Odporúčame

    Ďalšie dobré recepty

    TOPlist TOPlist