Dnes je Piatok, 20. 07. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Chlebové pagáče s cesnakom a oreganom

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 527x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 350 g múka hladká
  • 150 g múka celozrnná
  • soľ
  • 1/2 lyzice oregano sušené
  • 3-5 strúčikov cesnak
  • 1 plna lyzicka droždie sušené
  • 3 lyzice olej olivový
  • 260 ml alebo podla potreby, teplá voda

na potretie pagacov:

  • olej olivový
  • soľ

Postup prípravy jedla "Chlebové pagáče s cesnakom a oreganom "

Muku zmiesame so solou (so solou opatrne ide este aj na potretie pagacov), susenym drozdim, oreganom a nastruhanym cesnakom. Prilejeme teplu (nie horucu) vodu a olej a vypracujeme pevne, nelepive cesto, ktore nechame kysnut asi 1 hodinu.

Vykysnute cesto prepracujeme rukou a na pomucenej doske rozvalkame na hrubku 1cm.

Gulatou formickou vykrajujeme pagace.

Pagace ulozime na suchy plech a nechame 30 minut podkysnut.

Pred pecenim kazdy pagac potrieme olivovym olejom rozmiesanym so solou.

Pecieme v predohriatej rure na 180-200st., 25-30 minut.

Možno sa vám hodí pri príprave

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist