Dnes je Štvrtok, 21. 06. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Čínske sladkokyslé rebierka (Sweet & sour ribs)

Pridané: 1. 11. 2013 | Zobrazené: 678x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 1 kg bravčove rebierka
  • 1/2 šálky sójová omáčka Kikkoman
  • 1/2 šálky ocot biely
  • 1/2 šálky kečup
  • 3/4 lyžice cesnaková soľ,alebo sušený cesnak
  • 1 šálka med tekutý
  • 1/2 šálky cukor hnedý
  • 1 lyžica zazvor čerstvy platky, alebo nadrobno posekany
  • 1/2 šálky voda
  • šálka obsahuje 2 dcl

Postup prípravy jedla "Čínske sladkokyslé rebierka (Sweet & sour ribs)"

Pri tomto recepte nepouzivajte ziadnu sol!Rebierka (kupila som 'baby ribs' - to su tie s mensimi kostami a maju na sebe dost maska) si prekrojime tak, aby sa pohodlne vmestili na plech, podlejeme ich vodou, aby sa z nich vytopil tuk a pecieme 25 minut.

Ked su prepecene, ak pustili vela tuku, tento zlikvidujeme a nechame si len stavu. ( ja to robim zrychlene tak, ze stavu zlejem do poharika supnem do mrazaku a za chvilu sa mi tuk zrazi na povrchu a tento vyhodim a stavu pouzijem dalej a vlejem naspat do plechu), pretoze tato sladkokysla omacka nie je prijemna ak sa nam po puse lepi mastny bravcovy tuk...

Rebierka pokrajame na casti tak, aby sa dali pekne obhryzat ak su rebierka vacsie, tak na jedenu kosticku ak su mensie tak na 2.Zazvor posekame na vacsie, alebo dobne kusky, na tom moc nezalezi, lebo sa to pecie v omacke, ktoru pridame.

Kedze vsetko robite prvy krat, tak je lepsie vsetky zlozky z receptu si rozmiesat v pohari a tuto zmes vyliat na pokrajane rebierka, ja to robim ako vidno na obrazku ze polejem lem ocot a sojovu omacku inac dam vsetky ostatne veci do plechu.Plech zakryjeme alobalom a takto pripraveny ho dame do rury piect pri teplote 180°C. Pecieme 1 hodinu ak je teplota vo vasej rure na tomto stupni velka, stiahnite si ju na miernejsiu, aby sa vsetka omacka nevyparila. 15 minut pred dopecenim rebierka prevratime, polejeme dobre stavou a nechame ich troska dopiect. Stava v tomto momente ma uz byt taka hustejsia ako konzistencia medu, ale velmi prijemnej chuti slako kyslej.Musim povedat, ze zo zaciatku boli pre mna taketo jedla velmi divne, davat do masa ananas a cukor, med, ocot, ale ked som ich parkrat jedla, neodoloala som a tak je tomu dodnes.Obdobne pouzivam tuto omacku troska upravenu aj na ine masa, ktore su robene sposobom rychlej 'činskej' upravy a pridavanim cerstvej zeleniny, vzdy dosiahnem dobre a chutne jedlo.

Ked ich mame ako hlavne jedlo tak podavam k nim dusenu ryzu, niekedy tiez oprazenu (činsku ryzu, ktoru robim so zeleninou) a cerstvy miesany slat.Zelam dobru chut!

Tu su vsetky suroviny na obrazku, ktore som na rebierka potrebovala okrem cerstveho zazvoru, ktory som zabudla prilozit.Ak pouzivate praskovy zazvor, odhadla by som, ze asi 1 kopcovita mala lyzicka by mala stacit, zalezi na tom, ci je prasok nie stary. Ja ho nepouzivam, lebo vzdy mame dostatok cerstveho, takze poradit neviem, sorry.

Možno sa vám hodí pri príprave

Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Banquet MAESTRO ROSSO 8dielna sada riadu červená

Banquet MAESTRO ROSSO 8dielna sada riadu červená

37,69 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist