Dnes je Pondelok, 23. 04. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Dal makhani

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 507x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 1 mensi hrncek urad dal so supkou; cierny
  • 1/4 mensieho hrnceka fazula Rajma
  • 1/4 mensieho hrnceka Channa dal - Bengal gram
  • 2 rozmixovane na puree paradajka
  • 100 ml sladka smotana /šľahačka/
  • 1/3 lyzicky kurkuma
  • 1/4 lyzicky; kto ma rad palive da viac chilli korenie mleté
  • 1/3 lyzicky mlety koriander
  • 1/2 lyzicky garam masala
  • soľ
  • 6 strúčikov; nastruhanych cesnak
  • 1 lyzica Ghee

Postup prípravy jedla "Dal makhani "

Strukoviny si na noc namocime. Rano ich uvarime vtroche vody, v tlakovom hrnci do makka.

Ked para unikne, tlakovy hrniec otovrime a strukovinu prelejeme spolu s vodou do hrnca a vratime na ohen. Ak mame prilis vela vody, troska mozeme odliat prec. Pridame vymixovane paradajky, koreniny a sol.

Nechame varit 5 minut. Pridame smotanu, ktoru troska zlahka naslahame.

Pridame nastruhany cesnak, odstavime z ohna, pridame ghee, premiesame a podavame s ryzou.

Možno sa vám hodí pri príprave

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist