Dnes je Sobota, 18. 11. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Domáca celozrnná horčica so sušenými rajčinami a čerstvou bazalkou

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 496x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 240 g, celé horčičné semienka
  • 8 ks paradajky sušené
  • 1/2 šálky vermút biely
  • 1/2 šálky ocot vínny červený
  • 1 KL med
  • 1/2 KL soľ
  • 1 hrsť bazalka čerstvá
  • podľa potreby voda

Postup prípravy jedla "Domáca celozrnná horčica so sušenými rajčinami a čerstvou bazalkou "

Do zmesi vermútu a octu si namočíme horčicové semienka a nakrájané sušené paradajky. Necháme odpočívať 24 hodín v chlade.

Tekutina by mala semienka a paradajky zakrývať.

Po 24 hodinách dáme namočenú zmes do mixéra, pridáme med, soľ, bazalkové lístky a podlejeme vodou. Mixujeme najprv na najslabšom stupni, podľa potreby podlejeme ešte vodou.

Keďže ide o rustikálnu celozrnnú horčicu, nebudeme mixovať tak dlho, aby sme mali homogénnu zmes. V tomto čerstvo rozmixovanom stave je horčica veľmi ostrá, takže opatrne pri ochutnávaní. Misku prikryjeme voľne mikroténovým sáčkom a necháme na kuchynskej linke 24 hodín. Pri tomto type horčice sa chuťové a vôňové nuansy rozvíjajú pomaly, až po niekoľkých dňoch státia.

Po 24 hodinách dáme horčicu do vhodných uzavieracich pohárov a necháme ešte postáť niekoľko dní v chladničke, kým ju začneme používať.

Na obrázku je vidieť zrnitú konzistenciu tejto horčice.

V peknom sklenom poháriku je tento typ horčice milým darčekom pre priateľov.

Možno sa vám hodí pri príprave

Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist