Dnes je Štvrtok, 21. 06. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Domáce niťovky a rajbanička do polievky

Pridané: 1. 05. 2015 | Zobrazené: 577x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 300 g múka polohrubá
  • 1 ks vajce
  • voda

Postup prípravy jedla "Domáce niťovky a rajbanička do polievky "

Pripravíme si suroviny, ktoré potrebujeme a náradie, ktoré použijeme...

Na tablicu dáme polohrubú múku, spravíme rukou jamku, do nej dáme vajíčko

a najskôr si pomôžeme nožíkom a miešame vajíčko s múkou, keď máme príliš hustú hmotu, pridávame pomaličky vodu a spracúvame rukami na cesto nie príliš tuhé, lebo potom beda pri vaľkaní, ak nie je doma silnejšia polovička...

Vypracované cesto si môžeme rozdeliť na 2 časti (ale nemusíme). Z 1 časti robíme niťovky a z druhej rajbaničku. Na rajbaničku cesto musíme postrúhať na strúhadle

a rajbeme( odtiaľ ten názov) a máme hotovo. Dáme si do hrnca vodu, do vriacej dáme rajbaničku a varíme do mäkka.

Po uvarení odcedíme, 2 x prelejeme studenou vodou a môžeme podávať do polievky.

Z druhej časti cesta si vyvaľkáme tenučký plát cesta

cesto si pomúčime, nakrájame na rovnaké pásy

Pásy ukladáme asi 2-3 na seba, pozor aby sa nezlepili a krájame rezance šírky, akej chceme- niťovky, široké...

Keď dokrájame, buď hneď varíme v osolenej vode alebo necháme pri izbovej teplote pekne rozložené usušiť na ďalšiu potrebu. Dobrú chuť!

Možno sa vám hodí pri príprave

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Banquet MAESTRO ROSSO 8dielna sada riadu červená

Banquet MAESTRO ROSSO 8dielna sada riadu červená

37,69 € Pozrieť na eshope
Maxwell & Williams hrnec s pokrievkou OVEN CHEF 3,3 l

Maxwell & Williams hrnec s pokrievkou OVEN CHEF 3,3 l

30,59 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist