Dnes je Štvrtok, 21. 06. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Fazuľové pyré

Pridané: 1. 11. 2013 | Zobrazené: 704x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 125 g fazuľa veľká suchá
  • 150 g cukor kryštál
  • 0,5 dl likér Amaretto
  • 125 g maslo
  • 50 g med
  • 25 g orechy vlašské
  • 100 g smotana pochúťková

Postup prípravy jedla "Fazuľové pyré"

Veľkú fazuľu povaríme 10 minút, opláchneme, ochladíme a olúpeme od vrchnej šupky. Ostanú nám očistené fazuľové jadrá, ktoré dáme variť znova a varíme až do mäkka. Scedenú a vychladnutú fazuľu prepasírujeme cez sitko (môžeme aj zmixovať, ale nie je záruka, že výsledná zmes bude rovnako krémová).

Maslo vymiešame s cukrom, až kým nedostane bielu krémovú štruktúru. Pridáme prepasírovanú fazuľu, med, amaretto, pochúťkovú smotanu a mäkké vlašské orechy. Všetko spolu dôkladne premiešame.

Hotové pyré môžeme naložiť do rôznych foriem, ktoré ovplyvnia tvar hotového zákuska. Môžeme ho podávať s piškótovou kockou, so strúhanou čokoládou, s oblátkou ako plnku do vaflí.

Možno sa vám hodí pri príprave

Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Veľká silikónová sada na pečenie

Veľká silikónová sada na pečenie

18,89 € Pozrieť na eshope
Sada na pečenie

Sada na pečenie

14,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist