Dnes je Piatok, 23. 02. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Feta saganaki

Pridané: 1. 05. 2015 | Zobrazené: 398x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 4 paradajky kolieska hrubšie
  • 2 struciky cesnaku; nakrajane nadrobno
  • bazalka lístky
  • 500 g syr Feta pokrajany na kocky
  • 7-8 cierne olivy(kalamita)
  • 1 cervena paprika nakrajana
  • mleta červena paprika
  • cervene korenie cele
  • oregano
  • olivový olej extra virgin

Postup prípravy jedla "Feta saganaki"

Paradajky umyjeme a kazdu nakrajame na 3 hrube kolieska. Ulozime ich do ohnovzdornej misy a kazde koliesko oblozime s cesnakom, listkom baszalky a dvoma kockami feta.

Na tenke pruzky nakrajanu papriku poukladame medzi paradajky, na ne rozlozime zostavajucu fetu a ozdobime rozkrojenymi ciernymi olivami.

Okorenime celym cervenym korenim, oreganom, cervenou mletou paprikou. Polejeme olivovym olejom a vlozime do nahriatej pece (240°C) na 15 minut. Ozdobime listkami cerstvej bazalky.

Možno sa vám hodí pri príprave

Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope
Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist