Dnes je Sobota, 24. 02. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Filet z kapra s makom a kapustou

Pridané: 1. 05. 2015 | Zobrazené: 1419x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 1200 g kapor filety
  • 700 g kapusta
  • 120 g mak
  • 100 g olej
  • 500 ml vývar zeleninový
  • 10 g koriander
  • 100 g maslo
  • 10 g soľ
  • korenie čierne mleté

Postup prípravy jedla "Filet z kapra s makom a kapustou"

Vyfiletovaného kapra naporcujeme na 120 g filety. Osolíme a na povrch pridáme mak. Všetko dáme na pekáč, ktorý vymastíme olejom a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 15-20 minút. Kapustu rozoberieme na lístky,zblanšírujeme ich vo vriacej vode a nad parou ich podusíme do mäkka.

Hotového kapra necháme v teple a do výpeku pridáme zeleninový vývar. Všetko povaríme a necháme zredukovať. Potom zahustíme maslom a dochutíme soľou a bielym korením.

Nakoniec pridáme nasekaný koriander.

Náš tip: Pred spracovaním je dobré zbaviť kapra šupín, očistiť a pred varením máčať v slanej vode.

Možno sa vám hodí pri príprave

Tefal Sensorielle panvica 24 cm

Tefal Sensorielle panvica 24 cm

22,69 € Pozrieť na eshope
6-dielna sada smaltovaných hrncov

6-dielna sada smaltovaných hrncov

13,99 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist