Dnes je Utorok, 24. 04. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Focaccia z Ligúrie

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 512x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 450 g múka hladká
  • 1 KL droždie sušené
  • 3 KL soľ morská
  • 250 ml, teplá voda
  • 4 PL olej olivový
  • 2-3 stonky, cerstvy rozmarín

Postup prípravy jedla "Focaccia z Ligúrie"

Zmiešame múku (ja používam svetlú chlebovú) , droždie a 2 kávové lyžičky soli. Postupne pridávame 180ml teplej vody a 2 polievkové lyžice olivového oleja. Miesime v rukách na mäkké cesto, ak je treba, pridáme ešte teplú vodu - podľa typu múky- aby sa nám vyformoval mäkký, poddajný bochníček. Miesime cca 3 minúty. Zľahka vymažte olejom plastovú nádobu, dajte tam bochníček, prikryte vekom (môže byť aj plastové vrecko) a nechajte v teple vykysnúť cca 1 hodinu.Môžte tiež nechať v chladničke cez noc a ráno pred finálnym spracovaním vyberte von a nechajte postáť pri izbovej teplote.

Okrúhly pekáč na pizzu vysteľte papierom na pečenie, preneste do jeho stredu bochník - bez ďalšieho miesenia. Prstami ho jemne roztlačte až k okrajom pekáča.V malej miske zmiešajte 2 PL olivového oleja, 1 KL morskej hrubozrnnej soli a 3 PL teplej vody.Prelejte túto zmes na pripravenú focacciu. Bruškami prstov urobte v ceste drobné jamky. Posypte focacciu natrhaným rozmarínom tak, aby boli ihličky rozmarínu v jamkách.Nechajte ešte podkysnúť pri izbovej teplote 45 minút.

Predhrejte rúru na 220 stupňov, pečte cca 20minút -alebo pokiaľ vrch nie je zlatohnedastý.Buďte rozumnejší ako ja a nejedzte to úplne horúce...:-)))

Možno sa vám hodí pri príprave

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope
BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist