Dnes je Sobota, 24. 02. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Francúzske bravčové RILETTE

Pridané: 1. 05. 2015 | Zobrazené: 1613x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 1 kg bravčové stehno
  • 100 ml, (alebo jablkový džús) hruškovica
  • 2 ks bobkový list
  • 6-8 ks, bobule borievky
  • 10-15 ks korenie zelené
  • 1 malá hrsť, čerstvý tymián
  • 2 PL masť kačacia
  • 2 PL masť bravčová
  • 1 hrsť, čerstvá petržlenová vňať
  • 250 ml, alebo zeleninový vývar (radšej doma urobený ako z kocky) vývar mäsový
  • 1 PL, (domáca celozrnná horčica) horčica kremžská
  • 1 1/2 KL soľ morská hrubozrnná

Postup prípravy jedla "Francúzske bravčové RILETTE "

Mäso nakrájame na malé kocky. Polejeme hruškovicou alebo jablkovým džúsom.

Pridáme bobkové celé listy, aby sme ich ľahko potom mohli vybrať a v mažiariku podrvené korenie. Nasekáme tymián a tiež pridáme k mäsu. Dobre premiešame a zakryté dáme na 24hodín do chladničky.

Po 24 hodinách vyberieme mäso z chladničky, na panvici na troške oleja prudko opečieme, kým mäso nezbelie.

Dáme do väčšieho pekáča, ktorý má dobre tesniaci vrchnách - ja som použila jenskú misu s vrchnákom. Pridáme bravčovú a kačaciu masť.

Podlejeme vývarom tak, aby mäso bolo zakryté, prikryjeme pokrievkou a dáme do rúry vyhriatej na 120 st.C na 3 hodiny. Párkrát skontrolujeme, poprípade podlejeme vodou, ak sa vyparila.

Po 3 hodinách pekáč vyberieme z rúry, vyberieme mäso a zvyšnú tekutinu nalejeme do sklenej nádoby, aby sme videli vrchnú vrstvu tuku. Mäso rukami rozdrobíme na vlákna.

Premiešame zliatu tekutinu a po lyžiciach postupne pridávame k mäsu, aby sme dosiahli mäkkú konzistenciu - asi 8 lyžíc. Primiešame posekanú petržlenovú vňať a horčicu.

Mäsovú zmes natlačíme do malých misiek, rukou poriadne pritlačíme a dáme do chladničky na 1 hodinu.

Tekutinu, zliatu po pečení, necháme stáť na chladnejšom mieste, aby sa nám na vrchu utvorila vrstva tuku, oddelená od mäsového vývaru. Naberačkou potom opatrne zoberieme tukovú vrstvu z povrchu, ak máme málo, rozpustíme si v mikrovlnke ešte trochu kačacej a bravčovej masti - budeme totiž liať tekutý tuk na vychladenú mäsovú zmes v miskách.

Misky zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnúť.

Ďalej je to už len o sebaovládaní. Takto uložené rilette vydržia v chladničke aj niekoľko týždňov. Keď sa načne, je dobré skonzumovať obsah misky počas niekoľkých dní.

U nás bude skôr problémom udržať obsah v miskách počas niekoľkých dní...:-)))

Možno sa vám hodí pri príprave

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist