Dnes je Utorok, 24. 04. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Hrachová kaša

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 1876x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 300 ml hrncek hrach uvarený
  • 1 lyzica maslo
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 1 lyzicka múka hladká
  • 50-100 ml alebo zeleninovy vývar hydinový
  • 2-3 strúčiky cesnak
  • soľ

Postup prípravy jedla "Hrachová kaša"

Suchy hrach na noc namocime do vody tak, aby bol vsetok ponoreny. Ja ho davam do chladnicky, kvoli teplu v kuchyni, kde by inak zacal kvasit. Rano pridam donho vodu, ak treba a uvarim v tlakovom hrnci do makka. Bez soli! Necham ho vychladnut a rozmixujem s trochou vody do hladka. Ak vam v kasi chutia kusky hrasku, nemixujte ho prilis dlho.

V hrnci si zohrejeme maslo a poprazime na nom nadrobno nakrajanu cibulu, kym nezosklovatie.

Cibulu poprasime mukou a urobime svetlu zaprazku.Zaprazku zalejeme hydinovym alebo zeleninovym vyvarom (alebo vodou) a pridame rozmixovany hrach.

Prejdeme varom, dosolime, pridame nastruhany cesnak a odstavime z ohna. Nechame zakryte 10 minut odlezat.

Medzitym si urobime volske oko a mozeme podavat s chlebom.

Možno sa vám hodí pri príprave

Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist