Dnes je Nedeľa, 27. 05. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Hrubé lokše

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 683x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 1/2 l mlieko kyslé
  • 1/2 kg múka polohrubá
  • 1 KL sóda bikarbóna
  • 1 PL cukor práškový
  • štipka soľ
  • olej rastlinný

Postup prípravy jedla "Hrubé lokše "

Na doske si zmiešame múku, soľ, sódu bikarbónu a cukor.

Prilievame kyslé mlieko. Pripomínam, že rozpis surovín je len približný, možno bude potrebné pridať viac mlieka alebo múky.

Vypracujeme nelepivé cesto, z ktorého urobíme valec.

Nakrájame a vytvarujeme si bochníčky.

Z každého bochníčka si urobíme šúľok.

Zatočíme a urobíme ulitu.

Ukladáme vedľa seba.

Každú ulitku vyvaľkáme do tvaru kruhu na hrúbku asi 5mm.

Do panvice dáme rastlinný olej a z každej strany opekáme lokše. Pred pečením poprepichujeme nožom.

Ukladáme na seba a servírujeme. Veľmi dobré sú s domácim slivkovým lekvárom. My me ich podávali s fazuľou na kyslo. Dobrú chuť!

Možno sa vám hodí pri príprave

Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope
BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist