Dnes je Utorok, 24. 04. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Indické pečivo Pav

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 492x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 1/2 kg múka Maida - biela
  • soľ
  • 1/2 lyzicky cukor kryštál
  • 1 a 1/2 lyzicky droždie sušené
  • 1:1 a mlieko; teple v pomere voda
  • 2-3 lyzice olej

Postup prípravy jedla "Indické pečivo Pav"

V miske zmiesame muku, sol a cukor, pridame susene kvasnice a zamiesame do muky. Ak pouzivate pieskove kvasnice, netreba robit kvasok zvlast.Prilejeme pol pohara teplej (nie horucej!) vody s mliekom v pomere 1:1 a vymiesime cesto. Postupne pridavame vodu s mliekom podla toho kolko muka zoberie tekutin. Cesto musi byt pevne a nelepive. Vymiesene cesto nechame v mise, poprasime mukou a nechame 20 minut kysnut v teple, bez prievanu. Potom pastou znova do cesta parkrat buchneme, premiesime a odlzoime zasa kysnut na 20 minut. Toto este raz opakujeme, cize cesto nechame kysnut celkovo asi 1 hodinu. Cim lepsie je cesto vypracovane, tym nadychanejsie bude Pav.

Vykysnute cesto rozdelime na rovanko velke "loptiky" a rukami vymodelujeme do hladka. Plech vymazeme olejom a lopticky ukladame vedla seba, nie na tesno. Nechame 30 minut kysnut na plechu.

Ruru 10 minut zohrievame na 180st., Pav potrieme vlaznym mliekom a dame piect na 30 minut. Ku koncu mozeme nechat este 5 minut na zapekacom programe, aby sa upiekli do hneda.

Možno sa vám hodí pri príprave

Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist