Dnes je Štvrtok, 26. 04. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Jazmínová ryža

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 845x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • ryža jazmínová
  • vriaca voda
  • soľ

Postup prípravy jedla "Jazmínová ryža"

Na štyri porcie som potreboval 1,5 hrnčeka ryže, ktorú som v sítku (cedníku) dobre popreplachoval pod tečúcou vlažnou vodou.

Medzitým mi v rýchlovarnej konvici zovrelo niečo viac ako liter vody. Touto vodou som pomaly rovnomerne prelial pripravenú ryžu v cedníku a celý postup zopakoval ešte raz.

Ryžu dvakrát preliatu vriacou vodou som dal na teflonovú panvicu a varechou rozdrobil (stihla sa nám zlepiť). Tretí krát mi vrie voda v kanvici...

Zovretou vodou pomaly zalievam ryžu na panvici tak, aby bola celá ponorená .. voda nesmie byť vyššie ako ryža (max 1mm, žiaden bazén). Posolím, zakryjem a púšťam sporák na stredný stupeň.

Cez sklennú pokrievku vidím, že vody je menej (neotváram). Varila sa asi 5 minút. Potom ryžu odsuniem nabok a bez otvorenia ju nechám minimálne 15-20 minút stáť. Nakoniec ju premiešam a na prázdno prehltnem :-)

Ryža je krásne sypká, aromatická a veľmi chutná. Dobrú chuť ;-)

Možno sa vám hodí pri príprave

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist