Dnes je Sobota, 18. 11. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Jeleň na smotane

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 834x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 1 kg jelenie stehno
  • 150 g slanina
  • 300 g mrkva
  • 150 g zeler
  • 150 g cibuľa
  • korenie nové mleté
  • rasca
  • 50 g horčica
  • ocot
  • 2 dl šťava z citróna
  • 50 g cukor kryštál
  • bobkový list
  • 1 g borievky
  • 4 dl smotana sladká
  • soľ

Postup prípravy jedla "Jeleň na smotane"

Očistené, umyté jelenie mäso prešpikujeme slaninou. Na rozohriatom oleji orestujeme mäso osolené a okorenené dôkladne z každej strany. Orestované mäso vytiahneme a odložíme nabok. Do výpeku vkladáme na kocky nakrájanú cibuľu, zeler, mrkvu. Restujeme do kašovitej hmoty a pridávame bobkový list, borievky, horčicu, rascu, cukor. Dôkladne zamiešame a zalejem vývarom (vodou).

Orestované mäso vložíme do tohto vývaru a varíme asi 2 hodiny do mäkka. Po uvarení mäso vytiahneme a nakrájame na rovnomerné porcie. Omáčku dochucujeme citrónovou šťavou, octom, soľou, korením a cukrom. Dochutenú omáčku rozmixujeme a prepasírujeme na jemno.

Do hotovej omáčky prilievame smotanu, ktorú rozmixujeme a necháme variť približne 20 minút. Po dovarení omáčku odstavíme a môžeme podávať. Podávame s karlovarskou knedľou, brusnicovým alebo jarabinovým kompótom.

Náš tip: Ide o tradičné jedlo, pri ktorom je rozhodujúce dochutenie omáčky a príprava vhodnej prílohy. Karlovarskáknedľa vytvára vynikajúcu tradičnú harmóniu chuti.

Možno sa vám hodí pri príprave

Tefal Sensorielle panvica 24 cm

Tefal Sensorielle panvica 24 cm

22,69 € Pozrieť na eshope
Maxwell & Williams hrnec s pokrievkou OVEN CHEF 3,3 l

Maxwell & Williams hrnec s pokrievkou OVEN CHEF 3,3 l

30,59 € Pozrieť na eshope
Banquet MAESTRO ROSSO 8dielna sada riadu červená

Banquet MAESTRO ROSSO 8dielna sada riadu červená

37,69 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist