
Jelení chrbát na višňovej omáčke
Ingrediencie receptu:
- 800 g jelení chrbát bez kosti
- 3 g rozmarín
- 50 g olej rastlinný
- 100 g víno červené
- 10 g ocot z vlašských orechov
- 50 g višne mrazené
- 50 g maslo
- 1/2 ks škorica celá
- 100 g vývar
Postup prípravy jedla "Jelení chrbát na višňovej omáčke"
Jelení chrbát očistíme od šliach a nakrájame na 8 medailónikov. Okoreníme, osolíme a na horúcej panvici na oleji opečieme z oboch strán 3 minúty. Mäso vyberieme z panvice a na panvicu dáme redukovať víno spolu s celou škoricou, višňami a celým rozmarínom.
Redukujeme 4 minúty, pridáme vývar a znovu redukujeme rovnaký čas. Ochutíme soľou a korením, orechovým octom a pred podávaním vložíme do omáčky maslo. Medailóniky podávame prepečené na stupeň medium. Ako prílohu by som odporučil domáce žemľové knedle.
Náš tip na víno k tomuto pokrmu: Cabernet Sauvignon, 2006, výber z hrozna, barrique, Mrva–Stanko, Rubínovo–purpurová farba, vôňa čiernych ríbezlí, černíc a čučoriedok, cédrové a tabakové tóny. Chuť plná,tmavé bobuľové ovocie.