Dnes je Nedeľa, 23. 07. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Jelení chrbát na višňovej omáčke

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 1100x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 800 g jelení chrbát bez kosti
  • 3 g rozmarín
  • 50 g olej rastlinný
  • 100 g víno červené
  • 10 g ocot z vlašských orechov
  • 50 g višne mrazené
  • 50 g maslo
  • 1/2 ks škorica celá
  • 100 g vývar

Postup prípravy jedla "Jelení chrbát na višňovej omáčke"

Jelení chrbát očistíme od šliach a nakrájame na 8 medailónikov. Okoreníme, osolíme a na horúcej panvici na oleji opečieme z oboch strán 3 minúty. Mäso vyberieme z panvice a na panvicu dáme redukovať víno spolu s celou škoricou, višňami a celým rozmarínom.

Redukujeme 4 minúty, pridáme vývar a znovu redukujeme rovnaký čas. Ochutíme soľou a korením, orechovým octom a pred podávaním vložíme do omáčky maslo. Medailóniky podávame prepečené na stupeň medium. Ako prílohu by som odporučil domáce žemľové knedle.

Náš tip na víno k tomuto pokrmu: Cabernet Sauvignon, 2006, výber z hrozna, barrique, Mrva–Stanko, Rubínovo–purpurová farba, vôňa čiernych ríbezlí, černíc a čučoriedok, cédrové a tabakové tóny. Chuť plná,tmavé bobuľové ovocie.

Možno sa vám hodí pri príprave

Maxwell & Williams hrnec s pokrievkou OVEN CHEF 3,3 l

Maxwell & Williams hrnec s pokrievkou OVEN CHEF 3,3 l

30,59 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Florina Zapekacia misa hranatá 40 cm

Florina Zapekacia misa hranatá 40 cm

18,89 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist