Dnes je Sobota, 18. 11. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Jelení guláš s knedľou

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 852x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 1 kg, bze kosti jelenie plece
  • 40 g šalotka
  • 700 g cibuľa
  • 60 g masť bravčová
  • 90 g paprika zelená
  • 60 g paradajkový pretlak
  • 60 g víno červené
  • 20 g soľ
  • korenie na divinu
  • korenie čierne mleté
  • tymián
  • petržlenová vňať
  • 60 g slanina údená
  • 4 ks vajcia
  • 120 g mlieko
  • 10 g paprika červená mletá
  • 10 ks pečivo biele
  • 80 g brusnice
  • 10 g citrón

Postup prípravy jedla "Jelení guláš s knedľou"

Jelenie plece očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Na masti speníme cibuľu do hneda, pridáme červenú papriku, rajčinový pretlak a urestujeme.

Keď je zelenina mäkká, pridáme mäso, mletú červenú papriku, podlejeme červeným vínom a dusíme do mäkka. Rozvarená zelenina zahustí guláš, dochutíme tymianom, prípadne zahustíme nastrúhaným zemiakom.

Pečivo nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie a na slanine urestovanú cibuľu. Pridáme žĺtky, mlieko, pažítku a na záver zamiešame sneh z bielkov. Hmotu vytvarujeme do valčeka, zabalíme do čistej utierky, upevníme konce a varíme v osolenej vriacej vode asi 15 minút.

Guláš pred podávaním dozdobíme plátkom citróna, bylinkami a brusnicovým kompótom a podávame s knedľou.

Náš tip: Namiesto tymianu môžeme použiť rozmarín, jedlo získa inú chuť.

Možno sa vám hodí pri príprave

Šunkovar nerez + teplomer do mäsa ZADARMO

Šunkovar nerez + teplomer do mäsa ZADARMO

18,89 € Pozrieť na eshope
BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist