Dnes je Sobota, 20. 01. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Jelení steak s ovocnou omáčkou

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 493x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 800 g jelenie karé

marináda:

  • 50 cl olej
  • 30 g brusnice sušené
  • 5 cl víno červené
  • soľ
  • korenie čierne drvené
  • 5 g zázvor
  • 20 g cibuľa
  • 1 KL citrónová šťava
  • 20 g paradajkový pretlak

Omáčka:

  • 50 g, očistená cibuľa
  • 40 g džem
  • 5 cl pomarančový džús
  • 4 cl víno červené
  • 1 KL škrobová múčka
  • citrónová kôra
  • maslo

Postup prípravy jedla "Jelení steak s ovocnou omáčkou"

Všetky suroviny na marinádu rozmixujeme a necháme odležať v chladničke. Z jelenieho mäsa nakrájame steaky s hmotnosťou 200 g, potrieme marinádou a ugrilujeme.

Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme džem (šípkový, slivkový, marhuľový...) nastrúhanú citrónovú kôru a džús, zahustíme škrobovou múčkou, prevaríme a pred dovarením pridáme 4 cl červeného vína.

Prepasírujeme, môžeme zjemniť maslom (i smotanou). Môžeme pridať aj kandizované, mrazené alebo čerstvé ovocie a omáčku zmixovať.

Možno sa vám hodí pri príprave

Florina Zapekacia misa hranatá 40 cm

Florina Zapekacia misa hranatá 40 cm

18,89 € Pozrieť na eshope
Tefal Sensorielle panvica 24 cm

Tefal Sensorielle panvica 24 cm

22,69 € Pozrieť na eshope
Banquet MAESTRO ROSSO 8dielna sada riadu červená

Banquet MAESTRO ROSSO 8dielna sada riadu červená

37,69 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist