Dnes je Sobota, 18. 11. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Jelenie líčka

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 809x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 1,5 kg jelenie líčka
  • 200 g mrkva
  • 100 g zeler
  • 100 g petržlen
  • bobkový list
  • korenie nové mleté
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • 200 g paradajkový pretlak
  • 2 dl olej
  • 0,5 l víno červené
  • 30 g kompót šípkový
  • 2 dl vývar
  • cukor

Postup prípravy jedla "Jelenie líčka"

Jelenie líčka očistíme od mastných častí, ale menšiu časť masti ponecháme na líčkach. Na oleji orestujeme cibuľu, petržlen, mrkvu a zeler do kašovitej hmoty a pridávame paradajkový pretlak, bobkový list, soľ, nové korenie. Pretlakorestujeme a zalejeme červeným vínom a 0,2 dl vývaru, prípadne vody.

Vývar necháme variť a líčka zvlášť na panvici orestujeme. Osolené a okorenené vkladáme do vývaru a varíme pomalým varom do mäkka asi 2 hodiny. Po uvarení líčka povyťahujeme a dáme nabok.

Vývar precedíme do čista a začneme redukovať na desatinu – získame medovitú šťavu. Do nej pridávame šípkový kompót, dochutíme soľou, korením a cukrom. Podávame s gratinovanými zemiakmi a kompótom z červenej cibule.

Náš tip: Dbáme na dôkladnú redukciu vývaru, aby mala výsledná šťava silu a chuť.

Možno sa vám hodí pri príprave

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
6-dielna sada smaltovaných hrncov

6-dielna sada smaltovaných hrncov

13,99 € Pozrieť na eshope
Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist