Dnes je Pondelok, 20. 11. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Jemná hríbová omáčka

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 420x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 200 g huby
  • 1 ks cibuľa
  • 80 g maslo
  • 80 g šunka
  • 1 KL vňať petržlenová nasekaná
  • 1 KL zázvor mletý
  • 40 g múka hladká
  • 0,5 l vývar hovädzí
  • 250 ml smotana na varenie
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • šťava z citróna

Postup prípravy jedla "Jemná hríbová omáčka"

V hrnci s nepriľnavým povrchom zohrejeme polovicu masla, krátko na ňom speníme najemno nasekanú cibuľua petržlenovú vňať, pridáme aj lyžičku zázvoru. Zasypeme hladkou múkou a ešte chvíľu opražíme. Potom do tejto cibuľovej zápražky pomaly pridáme studený hovädzí vývar a smotanu a necháme 15 minút povariť.

Medzitým na zvyšnom masle asi 10 minút podusíme na rezance nakrájanú šunku a nasekané hríby a túto zmespridáme do uvarenej omáčky. Omáčku ešte 5 minút povaríme a na záver okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Hríbovú omáčku podávame k varenému alebo dusenému mäsu s knedľou.

Možno sa vám hodí pri príprave

Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist