Dnes je Utorok, 23. 01. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Jemná jednoduchá plnka

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 425x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 5 ks rožky staršie
  • petržlen,zelér,pažitka,bazalka... rôzne, zelené vňate
  • 2 ks vajcia
  • pol cibuľa
  • 70 g maslo
  • medzi prsty oregano
  • medzi prsty soľ
  • trochu korenie čierne mleté
  • trochu majorán
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 kávová lyžička vegeta
  • na skropenie rožkov voda
  • štipku muškátový oriešok

Postup prípravy jedla "Jemná jednoduchá plnka "

Na drobno si porežem pol cibuľky.Petržlenovú,zelérovú vňať,bazalku,pažítku,nasekám na drobno.Ja mávam vňate zmrazené.Takže len vyberám zo sáčkov.Dám rozpustiť 70 g masla a na ňom opražím cibuľku.5 starších rožkov porežem na malé kocky.

Tie potom zvlhčím vodou -mierne.Rožky posypem trochou suchého oregana,majoránom, muškátový oriešok trochu nastrúhať,pridám lyžičku vegety a medzi prsty soli.Nakoniec pretlačím dva strúčiky cesnaku.Na túto zmes rozbijem dve vajíčka.Zmes premiešam,aby sa vajíčka spojili s rožkami.Nakoniec pridám všetku zelenú vňať a pažitku.

Na masle spením cibuľku a dobre ju prepražím.Po miernom schladení vlejem do zmesi.Premiešam.Zmes naplním do stredne širokého sáčku na tlačienku./Dostať ich v papiernictve./ Snažím sa aby som v sáčku vytláčala vzduchové bubliny.Potom sa pekne na seba plnka viaže,nerozpadá sa..Asi v dvoch tretinách sáček previažem kuchynskym špagátikom.Je to len preto,aby sa mi plnka zo sáčkom zmestila na pekáč,v ktorom budem plnku variť.

Potom sáčok doplním a pokračujem.Vznikne mi kratšia časť.Plnka z tejto gramáže sa do sáčku zmestí.Koniec druhej časti sáčku tiež zaviažem.Potom sáčky obalím do alobalu a vložím do pekáča s vodou.Nechám na sporáku variť najprv z jednej a potom z druhej strany po 15 minút.Neprikrývajte,aby vám plnka nepraskla.Po uvarení nechajte schladiť!

Takto pekne formovanú už máte pripravenú na krájanie a servírovanie.Potom už len nejakú chutnú pečenú hydinu,alebo pečené mäsko.Niekedyk mäsku už nepridávam knédle,lebo plní účel aj žemlovej knédle.

Želám,nech sa vám plnka podarí a chutí. Ak vám zostane viac,kľudne ju vložte do mrazáku.Aj po rozmrazení je chutná.Aj na studeno ju môžte obaliť v troj-obale a servírovať na prívarky.Ja ju podávam k špenátu.

Možno sa vám hodí pri príprave

Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist