Dnes je Sobota, 24. 02. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Kapor na balkánky spôsob

Pridané: 1. 05. 2015 | Zobrazené: 1526x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 1 kg kapor
  • 2 ks, väčšia cibuľa
  • 2-3 ks, čerstvá paprika červená
  • 2-3 ks rajčiaky
  • 1 kg zemiaky
  • podľa uváženia alebo olej masť bravčová
  • 2 dl smotana sladká
  • paprika červená mletá
  • soľ

Postup prípravy jedla "Kapor na balkánky spôsob"

Kapra pokrájame a posolíme. Na masti/oleji upražíme nadrobno pokrájané cibule, pridáme na pásiky pokrájané papriky (nemusia byť len červené) a na kolieska nakrájané zemiaky. Ochutíme soľou, mletou červenou paprikou (štipľavú podľa chuti) a navrch na štvrťky či polovice nakrájané rajčiaky.

Ochutené zemiaky udusíme takmer domäkka, podľa potreby po troške podlievame vodou (vývarom). Keď sú už skoro hotové, rozložíme približne polovicu z nich do vymasteného pekáča, uložíme na ne rezy kapra a prikryjeme zvyšnými zemiakmi. Zalejeme smotanou a upečieme dočervena v rúre.

Možno sa vám hodí pri príprave

Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Tefal Sensorielle panvica 24 cm

Tefal Sensorielle panvica 24 cm

22,69 € Pozrieť na eshope
6-dielna sada smaltovaných hrncov

6-dielna sada smaltovaných hrncov

13,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist