Dnes je Pondelok, 21. 05. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Karamelovo-čokoládový koláč

Pridané: 1. 05. 2015 | Zobrazené: 416x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 4 ks vajcia
  • 200 g múka polohrubá
  • 200 g cukor kryštál
  • 100 ml olej
  • 100 ml teplá voda
  • 1 ks prášok do pečiva Dr.Oetker
  • 1 ks (den vopred uvarene) salko
  • 250 g maslo
  • 1 ks puding čokoládový Dr.Oetker
  • 1 ks šľahačka v prášku Dr.Oetker
  • 1 ks smeta-fix Dr.Oetker
  • 550 ml mlieko
  • džem
  • piškóty
  • mlieko
  • rumová aróma

Postup prípravy jedla "Karamelovo-čokoládový koláč "

Najskôr si pripravíme všetky suroviny. Salko uvaríme deň dopredu.

Žĺtka vymiešame k cukrom do peny, pridáme olej, vodu a preosiatu múku s kypriacim práškom.

A nakoniec opatrne zamiešame sneh z bielkov.

Cesto vylejeme na plech vymazaný olejom a vysypaný hrubou múkou. Pečieme na 180°C.Nedzitým si uvaríme puding v 400 ml mlieka, s troškou kryšt. cukru a necháme ho za občasného miešania vychladnúť.

Upečenú, vychladnutú piškótu natrieme džemom a poukladáme naň piškóty namočené v mlieku s rumovou arómou (kvôli deťom, ináč sa dá použiť rum).

Uvarené Salko vymiešame s maslom a natrieme na poukladané piškóty.

Možno sa vám hodí pri príprave

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist