Dnes je Štvrtok, 26. 04. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Kaša z čerstvého zeleného hrášku

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 459x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 1 kg vylúpaný hrášok zelený
  • alebo olej masť
  • 6 strúčikov cesnak
  • za vekú hrsť na zátrepku múka hladká
  • 4 dcl mlieko
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • 3 stredne veľké cibuľa
  • masť
  • 3 l voda

Postup prípravy jedla "Kaša z čerstvého zeleného hrášku"

Vylúpaný zelený hrach nasypeme do vody / bez soli/ varíme do mäkka. Scedíme necháme trochu vychladnuť. Na mäsovom mlynčeku všetok hrášok zomelieme.

Na veľký pekač dáme masť,do masti dáme na jemno nasrúhaný cesnak, trochu ho opražíme. Nasypeme hladkú múku a zhotovíme zápražku trochu opražíme a rozmiešame ju do hladka s mliekom. Hneď ako začne hustnuť pridáme zomletý hrášok, dôkladne premiešame a pritom dochutíme soľou a čierným korením chvilu povaríme a ukončíme.

Na drobno pokrájame cibulu dáme na masť a pečieme do zlatova. Túto upečenú cibulu dávame pri podávaní na kašu, ktorú roztiahneme po povrchu. Takto pripravenú hráškovú kašu podávame k pečenej klobáske,ku kabanosu, k pečenému údenému mäsu atď.

Možno sa vám hodí pri príprave

Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist