Dnes je Streda, 13. 12. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Knedľa parená-celiatická

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 382x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 400 g múka Jizerka-bezlepková zmes
  • 50 g múka MANTLER-bezlepkova zmes
  • 40 g kvasnice čerstvé VIVO
  • 250 ml voda vlažná
  • 2 KL soľ
  • 1 KL cukor kryštál
  • 1 ks vajce
  • 80 g olej
  • olej na potretie

Postup prípravy jedla "Knedľa parená-celiatická "

pripravíme si potrebné suroviny na knedlu a ešte som pridala múku Mantler ktorú som nenafotila ale ju už poznáte

do misky masypeme múky pridáme soľ,vajce a olej a do vlažnej vody dáme cukor a kvasnice a necháme vykysnúť kvások

ktorý vylejeme do misky a varechou vymiešame cesto

potom preložíme na pomúčenú dosku a vypracujeme ešte ručne

vypracované cesto rozdelíme na 4 diely vytvoríme si tvar aké chceme mať knedle a prikryjeme vlhkou uterkou .necháme vykysnúť 50 minút

po 50 minútach preložíme na pomastene naparovacie krídelko prykryjeme a necháme pariť 20 minút.vyskúšala som aj špajdlou či je aj vo vnútri dobre urobená môžete pariť na dvoch parakoch ako ja podla toho napišem aj čas

vyberieme na tanier a potrieme olejom

pre porovnanie som urobila obrázok ako sa pekne zváčšila pri naparovaní

knedlu som nechala trocha vychladnúť a pokrájala na plátky.môžeme ju podávať ku gulášu ale ako som dala ja s dusenou kapustou a duseným kuracím stehienkom.dobrú chuť prajem:-))

Možno sa vám hodí pri príprave

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist