Dnes je Sobota, 24. 02. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Krehká ríbezľová štrúdla

Pridané: 1. 05. 2015 | Zobrazené: 1545x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 250 g lístkové cesto
  • 400 ml mlieko
  • 200 g kryštálový cukor
  • 80 g Zlatý klas
  • 2 ks vajcia
  • 500 g mäkký tvaroh
  • 400-500 g čierne alebo červené ríbezle
  • 1 ks vajce na potretie
  • 30 g práškový cukor na posypanie

Postup prípravy jedla "Krehká ríbezľová štrúdla"

Pripravíme plnku: z mlieka, cukru, Zlatého klasu a žĺtok uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme tvaroh a vmiešame tuhý sneh z bielkov. Toto množstvo stačí na 2 veľké štrúdle.

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, natrieme ho plnkou, posypeme ríbezľami, a opatrne zvinieme. Preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200? C. Pečieme doružova. Po vychladnutí pokrájame na kúsky a posypeme práškovým cukrom.Je možné použiť aj iné ovocie, ja som použil zmes čiernych a červených ríbezlí..

Možno sa vám hodí pri príprave

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Sada na pečenie

Sada na pečenie

14,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist