
Langoše (ako od Balatonu)
Ingrediencie receptu:
- 1 kg múka hladká tmavá
- 450 ml voda vlažná
- 1 kocka droždie
- soľ
- cesnak
Postup prípravy jedla "Langoše (ako od Balatonu)"
Droždie rozmiešame v troške vlažnej vody. Múku preosejeme, premiešame so soľou, pridáme droždie a zvyšnú vodu. Premiesime a vypracujeme polotuhé cesto. Ak je tuhé, pridáme ešte trochu vody. Necháme kysnúť 15 minút, opäť prepracujeme a necháme kysnúť ešte trištvrte hodinu.
Vyklopíme na dosku, rozdelíme na bochníčky. Postupne ich rukou roztiahneme do tvaru kruhu (ak nebude celkom okrúhly, nevadí) a vyprážame vo vyššej vrstve rozpáleného oleja. Pred podávaním potrieme cesnakom rozotretým so soľou a troškou teplej vody. Podľa chuti pridáme kečup, strúhaný syr a pod.
Obrázok, ktorý svieti hore spravila @cistinka, keď skúšala langoše podľa tohto receptu. Poslala mi ho, aby som ho sem mohla pridať. Veľmi pekne ďakujem, hneď to vyzerá lepšie.