Dnes je Štvrtok, 26. 04. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Lokša od prababky na kyslom mlieku

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 480x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 250-300 ml mlieko kyslé
  • 400 g múka polohrubá
  • 1 KL sóda bikarbóna
  • 0,5 KL soľ
  • 2 KL cukor kryštál
  • olej

Postup prípravy jedla "Lokša od prababky na kyslom mlieku "

Zo surovín, ktoré sme nechali postáť, aby získali izbovú teplotu si vypracujeme hladké a vláčne cesto, ktoré sa nelepí na steny misky, v ktorej ho hnetieme. Podľa potreby pridáme múku alebo mlieko. Potom ho necháme 30-40 min. prikryté odpočívať.

Odležané cesto prehnetieme a vytvoríme z neho valec, z ktorého odkrojíme kúsky na vytvarovanie lokší.

Tvarujeme lokše a každú popicháme vidličkou. Z tejto dávky som vytvarovala 10 lokší. Potom ich ešte necháme 15-20 min. postáť.

Na panvici si rozohrejeme trochu oleja a lokše opekáme z oboch strán na strednom plameni. Trvá to krátko, preto treba obracať hneď, keď vidíme, že okraje sa zafarbili do zlata.

Lokše sa počas krásne nafúknu. Hotové ich môžeme papať iba tak a zapíjať kyslým mliekom alebo si ich natrieť slivkovým lekvárom alebo iným džemom. Dokonca som ich skúšala aj s kyslou kapustou na karameli a boli výborné. Ta vám želám dobrú chuť!

Možno sa vám hodí pri príprave

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist