Dnes je Nedeľa, 24. 09. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Lokše

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 440x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 1 kg varené v šupke zemiaky
  • 0,30 kg múhla hladká
  • 1 lyžica pol. olej
  • 1 lyžica pol. soľ
  • 0,30 -0,40 kg múka hladká

Postup prípravy jedla "Lokše"

zemiaky si uvaríme v šupke (deň vopred), očistené postrúhame na jemnejšom struháku, môžeme ich aj dobre popučiť s hrnčekom na doske, pridáme ostatné suroviny a spracujeme na vláčne, nie riedke cesto (ihned s cestom pracujeme, aby neredlo). Dosku pomúčime a urobíme si jeden väčší valec z ktorého krájame malé valčeky (cca 25 - 30 kúskov), vyvaľkáme na placku - lokšu a uložíme na múkou posypaný obrus, utierku .... Keď si ich všetky vyvaľkáme (múku do seba vpijú) začneme ich piesť na primerane rozpálenej teflonovej panvici na sucho, zachvíľu ich máme popečené. Plníme podľa chuti. Nedoporučujem ich veľa múčiť (boli by tvrdé) len toľko, aby sa dalo s nimi pracovať. Ja si rozložím 3 ks panvičiek a je to naozaj raz - dva.

dopiusujem- ďalšia múka je na pomúčenie obrúskov, pri spracovávaní na pracovnej doske, jej spotreba je závislá od druhu zemiakov, uviedla som radšej viac ako menej, ale netreba veľa múčiť.....vyskúšajte sú naozaj veľmi dobré.

Možno sa vám hodí pri príprave

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist