Dnes je Piatok, 23. 02. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Maďarský kremeš

Pridané: 1. 11. 2013 | Zobrazené: 601x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 9 ks bielky
  • 300 g cukor kryštál
  • 300 g orechy vlašské

Plnka:

  • 250 g Visa
  • 6 ks žĺtky
  • 150 g cukor práškový
  • 1 ks cukor vanilkový
  • 0,1 l mlieko

Poleva:

  • čokoláda

Postup prípravy jedla "Maďarský kremeš"

Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom na hustú penu /nie nad parou/. Zomleté vlašské orechy zľahka zamiešame do snehu. Pripravíme 2 plechy, vymastíme a posypeme strúhankou. Možme použiť aj papier na pečenie. Cesto rozdelíme na plechy a upečieme do zlatoružova. Po upečení rozdelíme napoly a získame 4 platy. Necháme vychladnúť. Namiesto vlašských orechov používam aj lieskové.

Plnka: 6 žĺtka, 100 g práškového cukru, vanilkový cukor a mlieko za stáleho miešania varíme nad parou, kým masa nezhustne. Dáme vychladnúť. Visu vyšľaháme s 50 g práškového cukru a zmiešame so žĺtkovou hmotou.

Orechové platy naplníme plnkou trochu zaťažíme a vrch polejeme čokoládou.

Možno sa vám hodí pri príprave

Sada na pečenie

Sada na pečenie

14,99 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist