Dnes je Streda, 20. 09. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Maslo Ghee

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 1369x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 500 g maslo

Postup prípravy jedla "Maslo Ghee"

Maslo dáme do hrnca varíme asi 15 až 20 minút. Priebežne odoberáme zbytočnú penu. Maslo Ghee je hotové, keď sa odparila všetka voda, na povrchu zostala len číra zlatá tekutina a na spodku tuhá zmes.

Rýchlo odstavíme z plameňa a precedíme. Skladujeme najlepšie v chladničke, kde nám vydrží takmer neobmedzene dlho.

Využitie masla Ghee v kuchyni: Používa sa namiesto masla pri varení alebo pečení, ale aj vyprážaní. Je vhodnejšie ale najmä zdravšie ako klasické maslo aj preto, že podporuje trávenie a aktivuje metabolizmus organizmu.

Možno sa vám hodí pri príprave

Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist