Dnes je Štvrtok, 26. 04. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Mäso sa pojedlo a čo so zvyškom zemiakovej kaše?

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 636x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • alebo zemiaková kaša
  • 5-6 ks uvarené v šupe zemiaky
  • múka hladká
  • 1 ks vajce
  • rozpustené maslo
  • soľ

Postup prípravy jedla "Mäso sa pojedlo a čo so zvyškom zemiakovej kaše? "

Zo zemiakovej kaše, vajca a múky vypracujeme nelepivé cesto. podľa potreby ho osolíme.

Z cesta vyformujeme valcek, z ktorého ukrajujeme kúsky, z ktorých na pomúčenej doske vaľkáme placky (lokše). Každú vidličkou popicháme a pečieme z obidvoch strán na rozpálenej kovovej platni alebo suchej panvici.

Hotovú lokšu potirame rozpusteným osoleným maslom alebo husacím sadlom. My to máme veľmi radi s maslom. Môže sa podávať ako príloha ku pečenej husi, kačke s dusenou kapustou, ale aj potretá so slivkovým lekvárom. My ju ľúbime jesť nasucho s pohárom sladkého alebo kyslého mlieka. Je to jednoducho mňamka :)

Možno sa vám hodí pri príprave

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope
Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist