Dnes je Utorok, 23. 01. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Michalky v sladkokyslom náleve

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 440x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • huby michalky
  • podľa množstva húb cibuľa

nálev:

  • 750 ml voda
  • 250 ml ocot liehový
  • 75 g cukor
  • 25 g soľ
  • korenie čierne celé
  • korenie nové
  • bobkový list
  • koriander

Postup prípravy jedla "Michalky v sladkokyslom náleve"

Huby očistíme ,nožičky oddelíme ja ich suším a potom meliem a používam ako korenie.Väčšie hlavičky rozrežem na polovice.Ak sú na hlavičkách také rapiny idú dole ostrým noža.

Umyté hlavičky blanšírujeme 3 minúty vo vriacej vode na 1 liter vody dáme 20g soli.Vyvarenú penu odstránime lyžicou.Huby potom dobre prepláchneme studenou vodou.

Do umytých 3,5 dl. zaváracích fliaš dám 1 menší bobkový list/alebo polovicu väčšieho/2 zrnká nového a 4 zrnká čierneho korenia/rozhoduje veľkosť zrniek,čerstvo nakrájanú cibuľu a huby.Huby moc netlačím do polovice dám znovu cibuľa.Zalejem ešte teplým nálevom a sterilizujem 30 minút pri 90stupňoch Celzia.

Niekomu vadí že pri konzumácií sú huby slizké.Mne nie,ale keď neviem ako okolie zareaguje dá sa to riešiť tak že pripravíme na huby nový nálev.Huby predtým opláchneme vodou.Nakladám ich aj s cesnakom,alebo feferónkou,alebo baraními rohmi aby boli pikantnejšie.

Možno sa vám hodí pri príprave

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist