Dnes je Štvrtok, 27. 11. 2014 Prihlásenie | Registrácia

Morčacie soté

Pridané: 6. 09. 2010 | Zobrazené: 35035x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 600 g morčacie prsia
  • 1/8 kg maslo
  • 1/4 l sladká smotana
  • 1/4 kg ryža
  • 1/4 l hovädzieho vývaru (alebo kocku bujónu) 
  • 200 g šampiňónov
  • 1 ks červená paprika
  • 2 ks stredne veľká cibuľa
  • 2 PL hladká múka
  • 3 PL olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Príloha

  • ryža, zemiaky, hranolky

Postup prípravy jedla "Morčacie soté"

Jednu cibuľu očistíme, pokrájame na kocky, podusíme, pridáme ryžu, osolíme zalejeme a uvaríme ryžu. Červenú papriku umyjeme, nakrájame na kocky. Uvaríme asi 5 minút v slanej vode. Scedíme a odložíme na chladné miesto.

Na panvici rozpálime olej, mäso nakrájané na kocky alebo rezance opečieme. Vyberieme z panvice a odložíme. Vo výpeku rozpálime maslo, na ňom opražíme cibuľku nakrájanú na drobno a očistené a pokrájané šampiňóny. Potom poprášime múkou a necháme podusť (vypražiť).

Podlejeme hovädzím vývarom, sladkou smotanou a necháme pár minút variť. Povaríme, kým nebude omáčka krémová.

Potom pridáme papriku, mäso a krátko spolu povaríme.

Fotogaléria


Máte fotky k receptu? Pošlite nám ich na recepty.tonaj.sk@tonaj.sk a my ich zverejníme.

Ďalšie dobré recepty

Komentáre k receptu "Morčacie soté" (0)



Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k receptu.
Pridať recept
TOPlist TOPlist