Dnes je Piatok, 20. 07. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Moules marinieres (Slávky po námornícky)

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 484x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 1 kg slavky cerstve
  • 30 g maslo
  • 3 struciky cesnak
  • 3 ks salotka
  • 2 pl petrzlenova vnat cerstva

Postup prípravy jedla "Moules marinieres (Slávky po námornícky)"

Slavky maju na sebe vela nanosu z mora, preto ich dobre vydrhneme kefou alebo drotenkou pod studenou tecucou vodou. Malym ostrym nozom vytiahneme fuzy, ktorymi sa prichytavaju na morske dno. Otvorene slavky vyhodime, su mrtve.

Vo velkom hrnci ( ked sa slavky pri vareni otvoria, objem sa zvacsi) spenime na masle nadrobno pokrajanu salotku a posekany cesnak. Nesmu sa sfarbit, iba rozvonat. Zalejeme dobrym bielym vinom a do hrnca hned nasypeme slavky. Zakryjeme pokrievkou, zosilnime plamen a varime asi minutu. Po minute zatrasieme hrncom a nechame na ohni dalsiu minutu. Odkryjeme, pridame nahrubo posekanu petrzlenovu vnat a prikryjeme este na 2 minuty. Musle, ktore sa pri vareni neotvorili, vyhodime. Podavame s cerstvou bagetou.

Možno sa vám hodí pri príprave

Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist