Dnes je Piatok, 20. 07. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 832x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 400 g mušle sv. Jakuba
  • soľ
  • 20 g cesnak
  • 50 g maslo
  • 1 viazanička vňať petržlenová
  • podľa chuti likér anízový Pernod
  • 1 dl smotana na šľahanie
  • 300 g špenát čerstvý
  • 20 g parmezán
  • 1 ks limeta
  • ryža dusená

Postup prípravy jedla "Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote"

Maslo jemne rozpustíme na panvici, pridáme mušle sv. Jakuba a jemne ich opekáme. Pridáme cesnak, soľ, pokvapkáme likérom Pernod. Zľahka podusíme a nakoniec posypeme čerstvou posekanou petržlenovou vňaťou.

Rizoto: Časť masla rozpustíme, pridáme cesnak, zľahka zarestujeme, pridáme šľahačku, špenát a udusenú ryžu. Necháme povariť, ochutíme soľou a korením a nakoniec vmiešame postrúhaný parmezán.

Dozdobíme kaviárom a limetou.

Náš tip: Anízová chuť likéru Pernod dodá mušliam lahodnú príchuť.

Možno sa vám hodí pri príprave

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist