Dnes je Streda, 20. 09. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Omáčka Aioli

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 468x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 250 ml panenský olivový olej
  • 6 strucikov cesnak fialovy
  • 1 ks zltok
  • 1/2 lyzicky hrubozrnná morská soľ

Postup prípravy jedla "Omáčka Aioli"

Cesnak osupeme a vyberieme zeleny prostriedok, ktory je nestravitelny. Rozdrvime ho v maziari s hrubozrnnou solou na jemnu kasicku. Zacneme slahat metlickou a pomaly prilievame olej, nesmieme prestat slahat. Ked je hmota hladka a kremovita, pridame zltok a slahame dalej, pricom prilievame olej, dokial ho nespotrebujeme. Aioli ma mat konzistenciu hustej majonezy. Do praveho aioli uz nic ine nepridavame. Pouzivajte iba kvalitny cesnak. Ak nemate fialovy, radsej pouzite domaci zo zahrady, nie cinsky.

Možno sa vám hodí pri príprave

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist