Dnes je Piatok, 20. 07. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Orientálne mäsové batôžky

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 617x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 250 g mleté mäso
  • ryžový papier
  • pór
  • z 1 citróna citrónová kôra
  • petržlenová vňať
  • 1 PL ustricová omáčka
  • 1 PL sójová omáčka
  • 1 menšia čili paprička
  • 2 strúčiky pretlačený cesnak
  • 1 ČL ocot ryžový

Postup prípravy jedla "Orientálne mäsové batôžky "

Mleté mäso zmiešame s cesnakom, kôrou z citróna, posekanou vňaťkou, nadrobno pokrájanou čili papričkou, omáčkami a octom.

Ryžový papier navlhčíme z oboch strán - ja som urobila tak, že do misky som si dala vodu, a silikónovou mašľovačkou som natrela papier z oboch strán. Papier potom pekne zmäkne a dá sa tvarovať.Na každý kladieme kôpku mäsa.

Urobíme batôžtek, a zviažeme pórom. Môžete si ho aj trošku spariť horúcou vodou, aby zmäkol,a dal sa lepšie tvarovať, ja som viazala so surovým. Bol už trochu zvädnutý:), tak to šlo ľahko, nelámal sa.

Takto pripravíme všetky batôžky.

Batôžky uložíme do parného hrnca, alebo do bambusového hrnca, a varíme na pare cca 7-10 min.Môžu sa aj vysmážať v oleji, potom budú chrumkavé. Ja som zvolila diétnejšiu verziu na večer:)Podávame s omáčkou k jarným rolkám.

Možno sa vám hodí pri príprave

Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist