
Ovocné knedlíky
Ingrediencie receptu:
- 600 g varené v šupke zemiaky
- (podľa potreby) múka polohrubá
- 1 ks vajce
- soľ
- 300 g čerešne kompótové
- cukor kryštál
- orechy vlašské mleté
- strúhanka jemná
- 125 g maslo
- (škoricový cukor) škorica
Postup prípravy jedla "Ovocné knedlíky "
Ešte som mala vlastné zemiaky, malinké, ktoré som si uvarila v šupke.
Po olúpaní od šupky som ich na strúhadle postrúhala, pridala soľ(asi pol KL) vajce a polohrubú múku. Vypracovala som cesto, ktoré som na doske vyvaľkala na hr. cca 5-7 mm. Čerešne z kompótu som odkostkovala. Rozvaľkané cesto som rozkrojila na štvorce, do stredu uložila po 3 čerešne.
Potom z jednotlivých kúskov cesta s čerešňami som spravila guľky.
Do veľkého hrnca som si dala variť vodu, ktorú som osolila. Keď voda vrie, vhodíme do vody knedličky. Keď vyplávaju na hladinu, sú uvarené.
Kým sa knedlíky vo vode varia, urobíme si v inom kastróli posýpku. Roztopíme maslo, vhodíme strúhanku, kryštálový cukor, opražíme.
Zomelieme si vlašské orechy. Pridáme ku knedlikom. Premiešame.
Servírujeme, možeme použiť aj toping, v mojom prípade malinový. Prajem dobrú chuť.